Историята на една снимка

7902448110_8d2500804a_h

Споделено от Г-н Бен Халл,

Г-н Бен Халл живее в West Sussex, United Kingdom. Учил е във University of York и понастоящем работи в National Health Service. Хобито му е фотография и по-специално клекции на стари снимки. Голяма част от неговата фото-изложба можете да откриете във сайта “FlickeFlu“. Toй от сърце споделя и подкрепя инициативата на Фондация “Малкият Мечтател”. В знак на своите приятелски чуваства, подари на Фондацията авторските права  върху снимката на “Малкият Мечтател” – водещата, заглавна снимка на момченцето с яхтичката. Скъпият подарък – символ на Фондацията има и кратка история, която Г-н Халл, сподели с нашия екип.

Търсейки стари снимки на един битпазар във Brighton- UK, той попаднал на едно сираче, което носело в ръка тази снимка, като скъп спомен от баща си. Г-н Халл го подпомогнал тогава със храна и дрехи не еднократно. Детето било от Нова Зеландия. Сприятелили се. Момченцето с радост му дало да направи репродукция на тази снимка – която всъщност била единственото, което има от баща си. Тя няма име, но има трогателна история. Оказало се, че детенцето от снимката е пра-прадядото на сирачето . Той като малък е мечтаел да стане мореплавател и това е снимката, която са му направили тогава. По-късно сбъдва мечтата си и става корабособственик. Доста години след това корабите му са били потопени и ограбени и той фалира. От тогава неговите наследници са потънали в нищета. Това е кратката история на една снимка.  В  тази връзка Г-н Халл сподели, че той лично като малък е имал незабравимо дълго и щастливо плаване с родителите си на яхта окло бреговете на Хонг Конг и спомняки си за него ни пожела следното:  – Оценявам високо Вашата благородна мисия в полза на децата, подкрепям я, желая Ви щастие и късмет!

Г-н Бен Халл

16.12.2012г. UK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>