Проект I – ЛИТЪЛ ДРИЙМЪР

pr

I. ЕТАП ЗА ГОТОВНОСТ НА ПРОЕКТА - изчаква подготовка и бюджетиране

Международен проект, подкрепян от световно известни организации и компании, медийни групи и общества, насочени към деца от всички континенти с изявени дарби и наклонности в следните области чрез който искаме да споделим красотата и хармонията на обучението сред природата на морския бряг и в морето на ветроходна яхта. Да подпомогнем възможността за професионално израстване и бъдеща реализация на деца от всички континенти .

Да осигурим възможност за професионална ориентация,физическо укрепване и духовно развитие на деца,чрез безвъзмездно подпомагане и финансиране. Да организираме мобилни и стационарни детски лагери с цел обучение и развлечение на деца по следните програми като етапи от проект “Литъл Дриймър”

II. НАСОЧЕНОСТ НА ПРОЕКТА И ПРОГРАМИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ :

Проекта и програмите към него  са ориентирани в следните области:

  • Опазване на водите,моретата,океаните и техните ресурси.
  • Екологично мореплаване и ветроходство.
  • Основи на ветроходството: морски възли,елементарна навигация,GMDSS и средства за спасяване,етика и поведение на борда на ветроходна яхта – практически уроци по корабоводене.

Насочени са към деца с ограничени финансови възможности, лишени от родителски грижи или семейство, с физически или умствени увреждания, деца пострадали от бедствия и аварии,както и към деца без финансови и други ограничения, кандидатствали по общия ред за кандидатстване указан в  условията за кандидатстване на проекта.

III. НАЧИН ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ :

Непринудени занимания,беседи и обучение от квалифицирани специалисти и педагози сред природата, на морския бряг и в морето на ветроходна яхта.

IV. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ И МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ :

От седем до четиринадесет дневни мероприятия – лагери в България комбинирани с плавания на яхта в акваторията на Средиземно и/или Йонийско море.

 

Проект I ”Малкият Мечтател” – Изтегли Брошура

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>