Малките Мечтатели

kid_03

Вървиш по път и не знаеш къде ще те заведе той, но със сигурни крачки ти продължаваш. Никога няма да се откажеш, защото това значи да се признаеш за победен. Никой не може да те победи, защото твоят дух е силен и несломим… Едновременно с този възрастен и зрял, осъзнаващ целите и стремежите, мислещ за бъдещето си човек, в теб живее и детето, което не иска да порасне, иска да остане с наивните си мечти и детските си игри, със своя различен, но може би идеален поглед за света.

Защото именно децата са тези, който изразяват всичко,  което мислят и всичко, което искат. Техните мечти са най-чисти и светли, защото са детски, не могат да нарянят никого. Неосъществяването им остава завинаги следа в съзнанието на малкото създание. Несбъднатите мечти, тях преследва човек, дори когато порастне и може да разсъждава трезво и сериозно. Понякога те се видоизменят, но никога не се стопяват в пламъка на времето. Нещо толкова силно и едновременно с това невинно не може да бъде унищожено от никой тиранин, не може да бъде разсечено с ничий меч, не може да бъде смачкано под никакъв натиск ! Защото това са детските мечти – те помагат на малкия човек на “малкият мечтател” да живее и да се радва на живота, помагат му да порастне в този жесток свят, да забележи хубавото в него, да се справи с всички проблеми и да открие истинския смисъл на това за което е необходимо  да живее и да се бори, за по-доброто, за истинското и вечното, за осъществяването на неосъществимото, за най-истинските, най-съкровенните – детските мечти !

Малко възрастни разбират децата си, защото тези хора вече са пометени от вълната на сериозния живот и в търсене на материални богатства, те забравят от кое и от къде са тръгнали, какво им е помогнало да се справят в трудни моменти и ги е подтиквало да направят голямата крачка.

Родена от вълшебните приказни  книги, наблюдението на искрящите звезди или просто от осъзнаването на това колко несъвършен e светът – мечтата на  детето на “малкият мечтател” е едно от най-чистите и нежни неща в неговия живот. Съхранявайки я, всяко дете може да продължи по своя дълъг и изпълнен с препятствия живот, защото следвайки я то, неосъзнавайки, ще се превърне в голям човек, но не посредствен и слаб – той ще е силен и непрекършим и ще е над всички. Ще се справя със всички предизвикателства в живота, защото е човек, който следва своите най – светли и чисти мечти!

coming_soon
Coming Soon
...

Read More